Nieuws

Interessante kredietvoorwaarden?

04 Maart 2017

Kiest u een vaste of variabele lening? Zowat drie kredietnemers op de vier kiezen voor een vaste rentevoet voor de hele looptijd van hun lening, leren cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet. De anderen opteren doorgaans voor een formule waarbij ze de eerste jaren – bijvoorbeeld 10 jaar – zeker zijn van die vaste rente. lees meer...

Lees meer

Zorgeloos erven van oma en opa

04 Maart 2017

Niemand heeft er een probleem mee dat grootouders hun kleinkinderen nu en dan een zakcentje toestoppen. Maar als opa en oma grote bedragen willen schenken of nalaten, is het toch opletten. Ze mogen hun kinderen niet over het hoofd zien. Als de ouders van de kleinkinderen nog leven, hebben zij recht op een deel van de nalatenschap.

Lees meer

Batibouw 2017

22 Januari 2017

Het is bijna zover! Van 18 tot 26 februari kunnen bouwers en verbouwers weer hun hart ophalen tijdens Batibouw, de grootste beurs in bouw-, renovatie- en woonland. Verspreid over 12 paleizen en opgedeeld per thema, stelt een duizendtal exposanten zijn producten en diensten voor. Heeft de (ver)bouwmicrobe jou ook te pakken? Ga dan zeker even langs!

Lees meer

Impact van de ligging op de woningprijzen

13 December 2016

Hoe groot is de impact van de liggingseffecten op de woningprijzen? In een recent gepubliceerd onderzoeksrapport van het Steunpunt Wonen wordt de hedonische prijsanalyse toegepast op de eigendomswoningen. Daaruit blijkt dat in een aantal regio’s een sterk liggingseffect speelt. Dat is onder meer het geval in en rond de grote steden.

Lees meer

1 op de 2 kopers kiest voor een instapklare woning

07 December 2016

42 procent van de Belgen kiest resoluut voor een instapklare - of gerenoveerde - woning. Dat is niet noodzakelijk de veiligste keuze, zo blijkt.

Lees meer

3 factoren bepalen hoeveel je kan lenen

28 November 2016

De kogel is door de kerk: je hebt de woning van je dromen gevonden en die buitenkans wil je niet links laten liggen. Maar het kopen of bouwen van een huis kost nu eenmaal geld en dus kan je in een volgende fase het financieel plaatje even bekijken.

Lees meer

Uw eigendom ook verkopen? Contacteer ons